halskraeft.dk, der skrives og vedligeholdes af journalist/fotograf Michael Bjørnbak Martensen, er en guldgrube af nyheder af værdi for alle kræftdiagnosticerede - fokus ligger på det systemkritiske. Og dermed på nytten for den diagnosticerede af at blive sin egen professionelle patient: Find dig ikke i noget - lad ikke tvivlen råde!
(Michael Bjørnbak Martensen er samtidig så venlig at mene, at uveal melanom kan bruges til noget. Tak for dét. V.h. KK)
søndag den 3. februar 2008
Informativ og systemkritisk blog om halskræft (halskraeft.dk)
Indsendt af kenneth krabat kl. 18.32 0 kommentarer
Etiketter: halskræft, kræftblog, ros til uveal melanom
lørdag den 2. februar 2008
Dødsdømt og nægtet udenlandsk behandling, betalte selv og blev raskmeldt
Jeg kunne også have brugt "Bliv Din Egen Professionelle Patient" eller "Tro Først Og Fremmest På Dig Selv" som overskrift, men det er jo dét, jeg siger hele tiden.
NYHEDSAVISEN 2/2 08
Foto: Thomas Arnbo/Avisen.dk
Kræftpatient trodsede systemet og blev kræftfri
Lægerne nægtede at sende kræftsyge Marie Fjellerup til udlandet. Så betalte hun selv – og blev kræftfri.• Staten vil ikke betale for Maries liv
Danske læger kunne ikke hjælpe hende. Da hun bad om at blive sendt til Tyskland, fik hun blankt nej. Med en kræftsyg lever og 70.000 lånte kroner tog Marie Fjellerup til sidst af sted på egen hånd i oktober 2006. For tre uger siden viste en skanning, at den tyske behandling har gjort hende helt fri for kræft.
»Hvis jeg var blevet i Danmark, var jeg måske død nu,« siger 46-årige Marie Fjellerup.
I 2005 fik hun den nedslående besked, at hun havde kræft i leveren og knoglerne.
Marie Fjellerups læger ville kun behandle hende med traditionelle metoder, fordi de vurderede, at hun var for hårdt ramt til nyere teknikker. Den traditionelle behandling kunne i bedste fald holde sygdommen nede.
Men Marie Fjellerup fandt ud af, at universitetshospitalet i Frankfurt, Tyskland, tilbyder en nyere behandling – såkaldt regional kemoterapi. Problemet var blot, at det danske sundhedsvæsen nægtede at betale for behandlingen i Tyskland.
»De danske læger havde en holdning om, at de tyske lægers resultater var for gode til at være sande. De sagde, at den type behandling var meget farlig,« siger Marie Fjellerup.
Da også Sundhedsstyrelsen afviste at hjælpe hende, tog hun sagen i egen hånd, lånte 70.000 kroner og tog til Tyskland.
Efter bare to behandlinger med den nye teknik, var kræften i leveren formindsket med en tredjedel. I et desperat forsøg på at få penge til flere behandlinger, kontaktede Marie Fjellerup igen de danske myndigheder, og endelig sagde de ja til at betale for resten af hendes behandlinger i Tyskland.
10. januar blev hun erklæret kræftfri, og er nu snart klar til at vende tilbage til sit arbejde efter to års sygemelding.
»Jeg er fuldstændig vanvittig lykkelig for, at Sundhedsstyrelsen til sidst gik med til at betale. Men andre bør ikke skulle kæmpe, som jeg har gjort,« siger Marie Fjellerup.
| Af: Per Thiemann (Journalist) |
Indsendt af kenneth krabat kl. 15.49 3 kommentarer
Etiketter: behandling i udlandet, knoglekræft, leverkræft, regional kemoterapi, Universitetshospitalet i Frankfurt